20/6/14

BroodingSideOfMadness & Darkstar83[Live At Romantso Athens 20-6-2014]


Η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Etched Traumas σε συνεργασία με το Ρομάντσο, παρουσιάζει μια περφόρμανς ηλεκτρονικής μουσικής, που συνδέει τους Αθηναίους BroodingSideOfMadness, Unsample και DarkStar83 μέσω διαδικτύου με τον λατινοαμερικάνο Eidoscognito, από τη πόλη Valera της Βενεζουέλα. Δυο πόλεις συναντιούνται για να αναδείξουν την εκφραστική πλευρά της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής και τις ονειρικές αντηχήσεις του σύγχρονου αστικού τοπίου, ταξιδεύοντας στις περιοχές του dark ambient, του ηλεκτροακουστικoύ ήχου και της avant garde. H περφόρμανς θα συνοδεύεται από σκηνοθετημένο οπτικό υλικό. Η εταιρία Etched Traumas είναι ένα μη κερδοσκοπικό netlabel, με βάση την Αθήνα. Βασικός του σκοπός είναι η προώθηση ambient, ηλεκτρακουστικών έργων. Στα δύο χρόνια ύπαρξής του έχει κυκλοφορήσει πάνω από 60 έργα από όλον τον κόσμο και κάτω από την άδεια Creative Commons. Μερικά από τα έργα διατίθενται και σε περιορισμένης κυκλοφορίας χειροποίητα CD.

















Ο Eidoscognitio είναι o Alejandro Betancourt από την Βενεζουέλα. Στο έργο του, διερευνά ambient ηχοτοπία και ατμόσφαιρες. Βάση του έργου του είναι οι ηχογραφήσεις πεδίου και οι ηλεκτρονικές πηγές. Οι δύο τελευταίες του κυκλοφορίες διατίθενται από την Etched Traumas.

Ο BroodingSideOfMadness από την Αθήνα ασχολείται με τον generative ήχο με ambient, ritual και noise αναφορές. Ενίοτε γράφει μουσική για χοροθέατρο, performances και video-art. Είναι ο ιδρυτής της Etched Traumas.

Οι Unsample είναι ένα ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής από την Αθήνα. Ερευνούν την αποδόμηση της μεταμοντέρνας ηλεκτρονικής αισθητικής, μέσα από μια διαφορετική ανάγνωση των μουσικών και των ακουστικών σημάτων και τον επαναπροσδιορισμό τους μέσα σε μια ενιαία ηχητική σύνθεση, παραπέμποντας στην σύγχρονη conceptual art. Το 2013 έκαναν την πρώτη τους διαδικτυακή κυκλοφορία, με τίτλο “Cyber Klang”. 

Ο Darkstar83 είναι το project του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη από την Αθήνα. Το έργο του Darkstar83 κατατάσσεται στην minimalistic dark ambient. Δύο από τις κυκλοφορίες του διατίθενται στην Etched Traumas.